Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De CARIB 62 op papier; van schets tot renderings

Article from Nautique, 2-2024 (Dutch Only)

In elke editie van Nautique volgen we de bouw van de Carib 62 van Bekkers Yachts op de voet. Deze keer spraken we met René van der Velden en de naval architects betrokken bij het ontwerp van het jacht; de leggers van de eerste ‘bouwstenen’ van dit project, namelijk de schetsen en 3D-modellen die de basis vormen voor de bouw van een geweldig eindresultaat.

Een jacht is natuurlijk niet zomaar gebouwd. De constructie begint vaak met een droom, maar voor een dergelijk visie überhaupt werkelijkheid kan worden komt daar nog flink wat planning bij kijken. De Carib 62 van Bekkers Yachts bevindt zich op dit moment in de ontwerpfase en dat betekent dat het hele jacht door verschillende professionals in kaart wordt gebracht. De naval architecture en het jachtontwerp zijn de eerste stap in een langdurig proces. Een jacht bouwt men in de eerste plaats op papier en dat betekent dat, wanneer alle tekeningen en modellen helemaal kloppen, de vakmensen op de werf pas in actie kunnen. De jachtontwerper die betrokken is bij de bouw van dit nieuwe jacht van Bekkers is René van der Velden.

SUCCESVERHAAL

De afgelopen tientallen jaren bouwde René van der Velden een grote reputatie op met zijn verfijnde, elegante jachtontwerpen. In 1994 richtte Van der Velden zijn designstudio op en bouwde hij veel internationale bekendheid op die een indrukwekkende verscheidenheid bestrijkt: van superjachten van 135 voet tot luxe tenders van 9 meter die hij ontwierp voor verschillende opdrachtgevers. Ook in eigen land tekent Van der Velden voor verschillende werven, waaronder Bekkers Yachts. Voor het allereerste jacht van de werf, de Azur 45, maakte de ontwerper het concept voor zowel de indeling als de vormgeving. Naar tevredenheid, blijkt, want ook voor de Carib 62 mag Van der Velden het ontwerp tekenen. De focus ligt op: modern, onderscheidend, comfort en een hoge graad van afwerking. Hoog in het vaandel staat bewegingsruimte zowel beneden- als bovendeks, maar snel varen is tevens een belangrijk aspect: het schip heeft een respectabele topsnelheid van 39 knopen.

Het hele artikel kun je hier lezen

Chat openen
1
Can we help you with something?
Scan de code
Can we help you with something?