Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bekkers Yachts’ CARIB 62 krijgt vorm

Article from Nautique, 1-2024 (Dutch Only)

Bekkers Yachts is een vrij nieuwe Nederlandse werf met op dit moment één jacht in hun vloot: de Azur 45. Maar in 2025 zal een grote zus haar intrede maken, en Nautique mag de bouw van deze Carib 62 op de voet volgen. Deze editie praten we met Leon Bekkers over zijn visie en het concept voor dit gloednieuwe jacht.

Leon Bekkers rolde direct na zijn studie tot grafisch ontwerper de jachtwereld in, eerst via zijn vader en uiteindelijk als oprichter van zijn eigen bedrijf: Bekkers Yachts. De Nederlandse werf in Heesbeen timmert sinds zijn oprichting hard aan de weg en lijkt zijn stempel op de jachtindustrie gezet te hebben met het eerste jacht van de werf; de Azur 45 (Nautique 3, 2023). Deze gloednieuwe weekender werd in 2023 opgeleverd en bleek een geweldig voorbeeld van Nederlands vakmanschap. Na het succes van de eerste telg staat er nu een compleet nieuw – en groter – jacht op de planning: de Carib 62.

GLOEDNIEUWE WERF

In zijn vroege jeugdjaren hoorde Leon Bekkers de enthousiaste verhalen van zijn vader. Deze werkte bij Inoferro, een bedrijf dat hoogwaardige roestvrijstalen onderdelen maakte voor superjachten; zoals relingen, rompbeslag en trappen. Bekkers kwam dan ook al jong in aanraking met zijn passie, en het duurde niet lang voor de jonge Bekkers aan de slag ging voor ditzelfde bedrijf. Eerst werkte hij alleen als vakantiekracht, later kwam hij in vaste dienst. Ambitieus en vastberaden werkte Leon Bekkers zich op tot bedrijfsleider voor de maritieme afdeling. Het was 2016 toen hij uiteindelijk eigenaar werd van het bedrijf. Dit was voor de Brabantse ondernemer het opstapje naar de wereld van de jachtbouw: “Steeds meer kwam ik via mijn klanten in aanraking met de fascinerende wereld van de superjachtbouw. Ik zag de allerhoogste kwaliteit van de gebruikte materialen, het vakmanschap en de afwerking” – het vormde de visie en de basis voor de toekomst. Door zijn ervaring in de wereld van de jachtbouw, had Bekkers een duidelijk idee van hoe het huidige aanbod op de markt tekortschoot: “Op Ibiza zag ik hele rijen dagboten en weekenders naast elkaar liggen. Ze worden allemaal gebouwd van polyester en in serie geproduceerd. De eigenaren geven dus eigenlijk veel geld uit aan een kopie. Toen dacht ik: dat moet beter kunnen! We hebben in Nederland wereldwijd een reputatie in de bouw van ‘one-off’ hoogwaardige superjachten, dus moeten we hier ook met dezelfde kwaliteitsnormen een dagboot of weekender kunnen bouwen die volledig customized is.” Dit was het uiteindelijke zetje dat leidde tot Bekkers Yachts.

Het hele artikel kun je hier lezen

Chat openen
1
Can we help you with something?
Scan de code
Can we help you with something?